Tisztelt Érdeklődők! A 2018-as aukciós kampányunk lezárult. További ingatlanjainkat a www.recovery-ingatlan.hu oldalon találják meg. Üdvözlettel: Aukciós Csapat

GYIK

 

(A) Hogyan tudok regisztrálni?

Kattintson a ‘Regisztráció' gombra és kövesse az utasításokat. Személyazonosságát igazoló adatokra lesz szükség, továbbá egy telefonszámra és egy email címre. Kérjük, győződjön meg ezek helyességéről és érvényességéről, ugyanis ha bejárásra időpontot foglal vagy nyertes ajánlatot tesz, kapcsolatba kell lépnünk Önnel. A regisztrációt követő 96 órán belül kap visszajelzést a regisztráció sikerességét illetve sikertelenségét illetően.

tetejére

 

(B) Miért kell regisztrálnom?

Regisztrálnia kell ahhoz, hogy a meghirdetett ingatlanok esetén személyes bejárást kérjen, letölthesse az ingatlanok dokumentációját illetve, hogy ajánlatot tehessen.

tetejére

 

(C) Miért utasították el a regisztrációmat?

A Tulajdonos minden potenciális vevő jelöltet előzetesen átvilágít (pl. pénzmosással kapcsolatos tevékenységet folytat-e, csődeljárás alatt áll-e, kapcsolatban áll-e nem fizető adósokkal vagy más olyan személyekkel, akiket a CIB Bank Zrt. nem talál megfelelőnek a szerződéskötésre). Amennyiben ezen átvilágítás során negatív találat jön fel, a Tulajdonosnak nem áll módjában az adott fél részére az ingatlant értékesíteni.

tetejére

 

(D) Hogyan néz ki az aukció ütemezése?

Az újonnan feltöltésre került ingatlanok 2018.09.06 napjától láthatóak a honlapon.

A villám áras szakasz 2018. 09. 17. napján 9:00 órakor kezdődik és 2018. 09. 26. napján 12:00 órakor zárul le.

A kikiáltási áras szakasz 2018. 10. 08. napján 9:00 órakor kezdődik és 2018. 10. 09. napján 12:00 órakor zárul le. Amennyiben valamely ingatlan tekintetében árverseny alakul ki, úgy annál az ingatlannál a kikiáltási áras szakasz az árverseny lezárultával zárul le.

tetejére

 

(E) Hogyan tudok megtekinteni egy ingatlant?

Minden esetben az adott ingatlan adatlapján található munkatársat kell keresni az időpontfoglalással kapcsolatban. Az ingatlan típusától valamint az érdeklődés mértékétől függően a Tulajdonos adott időpontban tudja csak biztosítani a megtekintést, amit az ingatlan adatlapján ’Nyílt nap’ megnevezés alatt közzé teszünk. A megtekintés feltétele az előzetes regisztráció, illetve a munkatársunknál történő bejelentkezés, ezen feltételek teljesülése nélkül a megtekintést nem tudjuk biztosítani. Amennyiben nem tettünk közzé időpontot ’Nyílt nap’ fomájában, úgy munkatársunknál kérhet időpontot egy egyedi, személyes megtekintésre a következő feltételek mentén: az ingatlanok megtekintésére hétköznaponként reggel 8:00 és délután 16:00 óra között van lehetőség, továbbá az időpont javaslatot 48 órával előre kell jelezni az adott ingatlant kezelő kolléga részére. Amint az időpontot kollégánkkal leegyeztette, már csak a helyszínre kell érkeznie, és az előre megbeszélt időpontban várni fogjuk. Amennyiben azonban mégsem tudna megjelenni az előre leegyeztetett időpontban, kéjük, hogy mielőbb értesítse munkatársunkat.

tetejére

 

(F) Mi a helyzet akkor, ha egy ingatlanügynök irányított az aukciós oldalra?

Mindenképpen tudatnia kell velünk, amennyiben az ingatlant vagy magát az aukciót közvetítőn keresztül ismerte meg. Ebben az esetben a regisztráció során ki kell választania a közvetítő nevét a megadott legördülő menüből. Ha ingatlanközvetítőn keresztül ismerte meg az aukciót, és erről nem tájékoztat bennünket, meghosszabbíthatja regisztrációja jóváhagyási folyamatát, illetve nyertes licit esetén az ajánlatának az elfogadási procedúráját. Önnek nem áll fenn fizetési kötelezettsége az ingatlanközvetítő részére.

tetejére

 

(G) Hogyan tudom letölteni az adásvételi szerződés mintát, a tulajdoni lapot, illetve az ingatlannal kapcsolatos egyéb információkat?

Az ingatlanról bővebb információhoz csak regisztrált és jóváhagyott felhasználók férhetnek hozzá. Regisztrációja és belépési adatainak visszaigazolását követően beléphet az aukciós honlapra, és az Ön által kiválasztott ingatlan adatlapján többek közt letöltheti az adásvételi szerződés mintát, a tulajdoni lapot és egyéb az ingatlannal kapcsolatos dokumentációkat.

tetejére

 

(H) Szeretnék változtatni az adásvételi szerződés feltételein. Lehetséges ez?

Az adásvételi szerződés feltételeit nem lehet megváltoztatni. Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy minden számukra érdekes ingatlan tulajdoni lapját, műszaki leírását valamint az összes letölthető anyagot olvassák el és alaposan tanulmányozzák át. A honlapon található anyagok fontos információkat tartalmaznak az adott ingatlanról (például a közművek állapotáról, esetleges terhekről, az ingatlan esetleges hibáiról, a kellékszavatosság kizárásáról, stb.). Kérjük, hogy az aukción való részvétel előtt olvassák el az ÁSZF-et és az adásvételi szerződés mintáját!

tetejére

 

(I) Mikor végezhetem el az ingatlan átvilágítását? Elvégezhetem az ingatlan átvilágítását az aukció után?

Az ingatlan átvilágítására van lehetősége, ugyanis megtekintheti azt személyesen több alkalommal és kielemezheti a letölthető dokumentumokat az aukció egyes szakaszainak megkezdése előtt. Javasoljuk, hogy vételi ajánlatának megtétele előtt végezze el az adott ingatlan átvilágítását, beleértve az ingatlan adatlapján szereplő letölthető dokumentációk átolvasását. Kérjük, hogy az aukción való részvétel előtt olvassa el az ÁSZF-et és az adásvételi szerződés mintáját!

tetejére

 

(J) Mi a különbség a „Villám ár" és a „Licitálok" gombok között?

A „Villám Ár” gombbal az aukció villám áras szakaszában, a „Licitálok” gombbal az aukció kikiáltási áras szakaszában tehet kötelező érvényű vételi ajánlatot az adott ingatlanra. Kérjük olvassa el az ÁSZF-et.


tetejére

 

(K) Lehetőségem van villámárat megajánlani még az aukció kikiáltási áras szakaszának kezdete előtt?

Regisztrációt követően az aukció kikiáltási áras szakasza előtt megvásárolhatja a kiválasztott ingatlant a „Villám Ár” gombra való kattintással. Ebben az esetben az ingatlan nettó vételára megegyezik a Villám Ár gombon szereplő összeggel. Villám Ár ajánlatának megtételét követően rövidesen kapcsolatba lépünk Önnel. Előfordulhat, hogy több vételi (Villámár) ajánlat érkezett egy ingatlanra. Ebben az esetben időrendi sorrend szerint bíráljuk el, hogy ki a nyertes licitáló. Kérjük olvassa el az ÁSZF-et.

tetejére

 

(L) Hogyan licitálhatok, azaz tehetek kötelező érvényű vételi ajánlatot az adott ingatlanra?

Regisztrációt követően kapni fog egy linket, amelyen keresztül beállíthat magának egy egyedi jelszót. Ezt követően beléphet adataival, és a „Villám Ár” vagy a „Licitálok” gombra kattintás után az utasításokat követve teheti meg kötelező érvényű vételi ajánlatát az aukció villám áras illetve kikiáltási áras szakaszaiban.

tetejére

 

(M) Mit jelent a kikiáltási ár?

A kikiáltási ár az a legalacsonyabb ár, amelyet egy adott pillanatban ajánlhat egy ingatlanra. Ez az ár nem feltétlenül jelenti azt a minimum árat, amelyen a Tulajdonos hajlandó értékesíteni az ingatlant. Kérjük olvassa el az ÁSZF-et.

tetejére

 

(N) Hogyan növelhetem a licitemet, azaz a vételi ajánlatom összegét?

Az aukció kikiáltási áras szakaszában az ajánlattétel a feltüntetett kikiáltási áron kezdődik, amely minden ingatlan esetében egyértelműen szerepel az ingatlan adatlapján. Minden újabb beérkező licitet/ajánlatot követően a megajánlott vételár összege megemelkedik az előre beállított licitlépcső összegével. Minden újabb licitnek/ajánlatnak az előzőnél legalább a licitlépcső összegével kell többnek lennie. Ugyanaz az Ajánlattevő egymás után többször is licitálhat ugyanarra az ingaltanra. Ebben az estben minden egyes licitálásnál a licitlépcső összegével emelkedik a megajánlott vételár. Kérjük olvassa el az ÁSZF-et.

tetejére

 

(O) Mit jelent a 'Reserve Ár Elérve'?

Ez az összeg csupán tájékoztató jellegű. A licitálásnak azon szintjét jelzi, ahol a Tulajdonos már nagyobb valószínűséggel fogadja el a megtett ajánlatot. Fontos kiemelni, hogy a Tulajdonos saját belátása szerint fogadhat el vagy utasíthat el ajánlatokat.

tetejére

 

(P) Meddig licitálhatok?

Licitálni az aukció egyes szakaszainak lezárásáig lehet.

A villám áras szakasznál 2018. 09. 17. napján 9:00 órától 2018. 09. 26. napján 12:00 óráig.

A kikiáltási áras szakasznál 2018. 10. 08. napján 9:00 órától 2018. 10. 09. napján 12:00 óráig vagy az árverseny lezárultáig.

Kérjük olvassa el az ÁSZF-et.

tetejére

 

(Q) Tartalmazza-e az aukciós ár az ÁFA-t? A sikeres ajánlattevőnek kell ÁFA-t fizetnie a vételár után?

A honlapon szereplő valamennyi ár, beleértve a kikiáltási árat, a villámárat és az Ön licitjének összegét ÁFA nélküli összegként (azaz NETTÓ összegként) értendőek. Az ÁFA vonzata minden adásvételnek a vásárló fél személyétől (magánszemély, cég, stb.) és az ingatlan típusától függ. A pontos vételár tehát csak akkor rögzíthető az adásvételi szerződésben, ha a Vevő személye és jogállása kiderül. Amennyiben az adásvételnek ÁFA vonzata van, az ÁFA megfizetéséért vevő vállal felelősséget. Az ÁFA összegét a nettó vételáron felül kell megfizetnie a Vevőnek. Ennek megfelelően, amennyiben úgy gondolja ÁFÁ-t kell fizetni az ingatlan adásvétele esetén amelyre licitál, vegye ezt figyelembe amikor megteszi licit/vételi ajánlatát. Az ÁFA vonzattal kapcsolatosan javasoljuk keresse meg az adott Ingatlan referensét.

tetejére

 

(R) Honnan tudhatom az aukció alatt, hogy az enyém-e a legmagasabb árajánlat?

  Miután megtette ajánlatát, két helyen is láthatja annak helyezését. Az egyik hely a menüsorban látható 'Licitjeim' menüpont, a másik pedig az érintett ingatlan információs adatlapja, a 'Licitálok' gomb alatti területen. Amennyiben szeretne, tehet magasabb ajánlatot abban az esetben is, ha Ön a jelenlegi legmagasabb ajánlattevő.

tetejére

 

(S) Mi történik az aukció lezárása után?

Az aukció zárása után átvizsgáljuk a beérkezett liciteket, és amennyiben az Ön ajánlata a legmagasabb, kapcsolatba lépünk Önnel a regisztrációkor megadott email címen vagy telefonszámon. A Tulajdonos minden potenciális vevő jelöltet átvilágít (pl. pénzmosással kapcsolatos tevékenységet folytat-e, csődeljárás alatt áll-e, kapcsolatban áll-e nem fizető adósokkal vagy más olyan személyekkel, akiket a CIB Bank Zrt. nem talál megfelelőnek a szerződéskötésre), és ennek eredményeként fenntartja a jogot, hogy nem lép szerződéses viszonyba az Ajánlattevővel, akkor is amennyiben az övé lenne a nyertes licit. Kérjük olvassa el az ÁSZF-et.

tetejére

 

(T) Hogyan vehetek igénybe hitelt az ingatlan megvásárlásához?

Lehetőség van finanszírozás igénybe vételére, de az aukció természetéből fakadóan a vevő jelöltnek nem minden esetben lesz lehetősége az adott határidőkbe beleférni, ha a hitel elbírálást nem indította el kellő időben így minden esetben kérjük, csak akkor licitáljon, ha az esetleges negatív hitelbírálat után más forrásból is kitudja egyenlíteni a megajánlott vételárat a szerződéskötéstől számított maximum 60 naptári napon belül.

tetejére

 

(U) Kapok-e a CIB Bank-tól hitelt ahhoz, hogy az aukció keretében meg tudjak vásárolni egy adott ingatlant?

Minden eset egyedi elbírálás alá esik, ugyanis a hitelfelvétel nem csak az ingatlanon, de az ügyfél hitelképességén is múlik. A CIB Bank Zrt. nem tudja azt garantálni, hogy a már licitálás alatt álló ingatlanhoz határidőn belül finanszírozást nyújt. Hiteligény esetén kérjük, vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal a weboldalon a „Finanszírozás” fül alatt található elérhetőségeken.

tetejére

 

(V) Közzéteszik-e az aukció eredményét?

A Tulajdonos az aukció eredményeit nem publikálja, de fenntartja a statisztika publikálásának jogát.

tetejére

 

(W) Nem sikerül licitálnom. Rosszul csinálok valamit?

Csak akkor tehet licitet/vételi ajánlatot, amennyiben érvényes regisztrációval rendelkezik, és be van jelentkezve a honlapra, valamint éppen aukció zajlik. Amennyiben bármilyen egyéb gondja lenne a licitálással kapcsolatban kérjük, hívjon bennünket a +36 1 423 1400 telefonszámon.

tetejére

 

(X) Elfelejtettem a jelszavam, hogyan tudok belépni?

Kérjük, kattintson a 'Elfelejtett jelszó' gombra a Bejelentkezés oldalon, és kövesse a kapott utasításokat.

tetejére

 

(Y) Problémák merülnek fel regisztrációkor, vagy az oldal használata során.

Amennyiben bármilyen problémába ütközik, hívjon bennünket a +36 1 423 1400 telefonszámon, vagy írjon e-mailt az info@cibingatlanaukcio.hu e-mail címre.

tetejére